Hvordan laver du 3D?

Før du går igang med #D grafik, så skal du lige være klar over en ting. 3D er ikke noget du bare lige gør, det kræver en del mere end at lave i 2D. Man skal tænke i en ekstra dimension, og det kræver en del mere end det du er vant til. Der er dog en del forskellige programmer, der gør det meget nemmere for dig.

Nogle er gratis andre koster helt op til 40.000 kr. Hvis du kun skal bruge det til hobby, så er gratis programmer helt sikkert godt nok til dig.

Der findes en del gratis programmer til at tegne i 3D. De bedst gratis program er nok Google SketchUP og Blender.

Google SketchUp er et program designet til gavn for arkitekter og bygningsingeniører, men kan også benyttes af andre til hobby-formål. Det er fremstillet af @Last Software, men blev opkøbt af Google 14. marts 2006. Formålet er at designe bygninger i 3D med en række forskellige værktøjer. Man kan derefter eksportere modellen til Google Earth som en .kmz-fil og den til, så den er placeret rigtigt og har den naturlige størrelse. Google SketchUp Pro kan købes over internettet. En mindre avanceret version kan downloades gratis. SketchUp udmærker sig ved at være let at gå til, selv for folk der aldrig har leget med 3D-grafik før. Dog er udfoldelsesmulighederne mere begrænsede end i software til professionelt brug.

Link til Google Sketchup

Af andre programmer kan nævnes:

# Maya
Information på sider:

Hvad er en 3D printer? - Hvad kan man bruge en 3D printer til? - Du er her: 3D - 3D -