3D programmer

Autodesk 3ds Max

Autodesk 3ds Max
Udvikler Autodesk Inc.
Nyeste udgivelse 2009 (11.0) (April 2008)
Styresystem Windows
Type 3D computergrafik
Licens Ophavsret
Hjemmeside Hjemmeside

Autodesk 3ds Max er et avanceret computerprogram til fremstilling af 3d-billeder eller 3d-animationer. Mange professionelle firmaer bruger dette program, som f.eks. det danske IO Interactive. I industrien er dette program dog mest brugt til at lave computerspil, mens programmet Maya er brugt til film og filmeffekter. Programmet er en alt-i-en-pakke, og indeholder dermed alt man skal bruge til at modellere, animere, rendere, osv.

Link til Autodesk 3ds Max

Blender 3D

Udvikler Blender Foundation
Nyeste udgivelse 2.49b (3. september 2009)
Styresystem FreeBSD
Irix
Linux
Mac OS X
Solaris
Windows
Type 3D computergrafik
Licens GPL
Hjemmeside Blender.org

blender 3D er et avanceret gratis open source computerprogram til fremstilling af 3D billeder og animationer. Programmet er kompatibelt med de fleste store styresystemer som Windows, Linux, Mac OS X, Solaris, Irix, FreeBSD m.fl. Nogle af programmets mange features inkluderer modellering, animering, rendering, UV mapping, partikel- og væskesimulering, compositing, spiludviling og integreret Python. blender 3D er verdens bedste og mest kraftfulde spil, film og animationsmotor, og, computeranimerings-program der er gratis, og open source, og kan skabe animationer der virker som Walt Disney’s Pixar-film.

Link til blender

Google SketchUp

Udvikler Google
Udgivet August 2000
Nyeste udgivelse 6.4.112 (Windows) / 6.4.120 (Mac OS X) (14. december 2007)
Styresystem Mac OS X
Windows
Type 3-D-computergrafik
Tilgængelige sprog Englesk, fransk, italiensk, tysk, japansk, spansk
Licens Freeware / Ophavsret
Hjemmeside SketchUp.com

Google SketchUp er et program designet til gavn for arkitekter og bygningsingeniører, men kan også benyttes af andre til hobby-formål. Det er fremstillet af @Last Software, men blev opkøbt af Google 14. marts 2006. Formålet er at designe bygninger i 3D med en række forskellige værktøjer. Man kan derefter eksportere modellen til Google Earth som en .kmz-fil og den til, så den er placeret rigtigt og har den naturlige størrelse. Google SketchUp kan købes over internettet. En mindre avanceret version kan downloades gratis. SketchUp udmærker sig ved at være let at gå til, selv for folk der aldrig har leget med 3D-grafik før. Dog er udfoldelsesmulighederne mere begrænsede end i software til professionelt brug.

Link Google SketchUp
Information på sider:

Hvad kan man bruge en 3D printer til? - Hvad er en 3D printer? - Du er her: 3D - 3D -